Menu

Auto Schaap draait 100% op groene stroom

Auto Schaap gaat voor duurzaamheid

 

Auto Schaap uit Lemmer is Saab dealer en specialist in Volvo. Beide automerken werken hard aan het verduurzamen van hun bolides. Volvo heeft al veel hybridemodellen leverbaar en Saab timmert hard aan de weg om een volledig elektrische merk te worden. Jeroen Schaap volgt deze lijn in zijn eigen bedrijf. Zo werden er afgelopen zomer bijna 200 zonnepanelen op het dak van de autodealer en garage geplaatst.

 

 

 

 

 

 

 

,,Wij zijn nu volledig zelfvoorzienend voor wat betreft elektriciteit”, vertelt Schaap over de plaatsing. ,,We draaien nu 100 procent op groene stroom. Het feit dat de panelen werden geplaatst tijdens één van de warmste zomers van de afgelopen honderd jaar was natuurlijk een fijne ‘bonus. Ik vind het erg belangrijk om als bedrijf zowel toekomstgericht als toekomstbestendig te werken. En duurzaamheid is daar een van de belangrijkste aspecten van.”

Volledig elektrisch merk

Schaap is als gezegd al sinds 1975 Saab dealer en specialist in Volvo. Ook deze beide merken werken hard aan de toekomstbestendigheid van hun auto’s. ,,De Saabfabriek ging in 2012 dicht en werd gelijk overgenomen door National Electric Vehicle Sweden (Nevs). Nevs heeft er voor gekozen zich met Saab te richten op een volledig elektrische techniek. Zij zijn hard op weg om een volledig elektrisch automerk te worden.”

Hybride

Volvo richt zich ondertussen meer en meer op de hybride voertuigen. ,,Ook Volvo heeft zich tot doel gesteld om in 2020 met volledig electrische Volvomodellen te komen. Wij hebben als team van Auto Schaap een enorme passie voor de Zweedse merken en dragen daarnaast, net als zij, graag bij aan een duurzamere toekomst.” www.autoschaap.nl