Menu

De nieuwe Volvo XC40 bereikbaarder dan ooit

Nieuwe Volvo XC40 nu leverbaar vanaf € 37.995

Volvo introduceert de nieuwe Volvo XC40 T2 benzine met 95 kW (129 pk). Hiermee is de stoere volwaardige SUV met hoge zitpositie bereikbaarder dan ooit. De prijzen beginnen bij € 37.995 voor de XC40 T2 Momentum Core, een nieuwe en extra complete uitvoering met tijdelijk standaard een comfortabele achttraps automaat. Hiermee onderscheidt de Volvo XC40 zich duidelijk van concurrerende premium SUV-modellen. De nieuwe Volvo XC40 T2 is per direct te bestellen. Naast de introductie van de T2 zet Volvo ook nog sterker in op veiligheid en duurzaamheid.

De Volvo XC40 T2 is het nieuwe instapmodel van de succesvolle XC40-reeks van Volvo. Een onvervalste SUV die als zodanig is ontworpen. Dat betekent een stoer uiterlijk dat indruk maakt, een echt hoge zit – en daardoor een uitstekend zicht op de weg – en veel interieurruimte. De bestuurder profiteert van een optimale rijpositie. Kortom: een pure, robuuste SUV die met het standaard geavanceerde assistentiesysteem City Safety bovendien één van de veiligste auto’s op de weg is. Niet voor niets is de Volvo XC40 de bestverkochte SUV in zijn klasse.

Complete uitrusting
Alhoewel de Volvo XC40 T2 het instapmodel van Volvo’s meest compacte SUV is, heeft Volvo niet op de uitrusting beknibbeld. Tot de complete standaarduitrusting behoren onder andere LED-koplampen met LED-dagrijverlichting, 17” lichtmetalen velgen, een 12,3” digitaal instrumentenpaneel, Volvo Sensus Connect met uitgebreide Voice Control en een 9” touchscreen voor bediening van onder meer klimaat, audio en apps, Volvo on Call en nu ook Park Assist achter en DAB+ (Digital Radio Broadcasting).

De Momentum Pro uitrusting was al zeer compleet met een elektrisch bedienbare achterklep, Sensus navigatie en smartphone integratie (Apple CarPlay). Volvo voegt hier nu Keyless Drive (met bescherming tegen ‘relay attack’), LED-mistlampen en Electronic Climate Control met twee klimaatzones aan toe.

Duurzaamheid als kernwaarde: meer elektrificatie
Naast de zuinige T2 en T3 driecilinder benzinemotoren, voegt Volvo nu ook de Mild Hybride (zonder stekker) B4, B4 AWD en B5 AWD motoren toe aan het XC40 aanbod. De T5 Plug-in hybrid is nu leverbaar in extra aantrekkelijke varianten. De Volvo XC40 Recharge P8 AWD is de eerste volledige elektrische auto van Volvo. Deze XC40 Recharge P8 AWD – met een actieradius van ruim 400 kilometer – is vanaf nu te bestellen en wordt uitgeleverd vanaf eind 2020.