Menu

NEVS komt met elektrische Saab 9-3

National Electric Vehicle Sweden, het bedrijf dat Saab heeft opgekocht en op basis daarvan elektrische auto’s ontwikkelt, is een stap dichterbij de presentatie van de eerste wagen. Onlangs verschenen de eerste nieuwe beelden.
De 9-3 heeft een forse facelift ondergaan. De neus krijgt sterk afgeplatte led-koplampen en een prominente grille. Ook de achterlichtunits en beide bumpers zijn anders van vorm. De buitenspiegels zijn op deze auto vervangen door camera’s. Ondanks die moderne toevoegingen is de auto duidelijk herkenbaar als Saab.
Behalve de sedan komt er ook meteen een stationwagenvariant, die hier als een verhoogde ‘9-3X’-vorm ten tonele verschijnt.

Dankzij een officieel persbericht heeft NEVS inmiddels nog een aantal details bekendgemaakt. Zo heeft de NEVS 9-3 een actieradius van 300 kilometer en zijn er aan boord zaken als een WiFi-hotspot en een geavanceerd interieurfilter beschikbaar. Bovendien kan de auto gebruikmaken van over-the-air updates van de firmware en kun je via je smartphone de accu in de gaten houden.

Het model komt in 2018 op de markt  en er zijn al 150.000 exemplaren besteld door verschillende bedrijven in China. Naar verwachting zal NEVS  vanaf 2020 een compleet nieuwe range Saab modellen ook in Nederland gaan leveren !

 

 

bron: nevs.com en autoweek