Menu

NEVS – SAAB: Productie nieuwe auto’s vanaf 2017

Het duurt misschien nog even, maar Saab/NEVS wil over ruim een jaar een comeback maken met vier nieuwe modellen. Wie aan Saab denkt, denkt misschien niet zo snel aan een SUV, maar toch zullen deze zeker deel uitmaken van de nieuwe plannen voor 2017 en 2018. Wanneer de nieuwe modellen leverbaar zijn in Nederland is nog niet bekend.

Nu zijn er al vaker plannen geweest, maar inmiddels zijn er veel nieuwe medewerkers aangenomen en zijn de eerste schetsen van de nieuwe modellen vrijgegeven. En die schetsen zien er veelbelovend uit. Wat direct opvalt is dat er geen traditionele SUV’s gemaakt worden. Geen gigantische grote terreinwagens , maar compacte SUV’s, die bijna als crossover gekenmerkt kunnen worden.

3618899_1048_592

Op de SUV moeten we helaas nog wat langer wachten. In eerste instantie wordt er een vernieuwde 9-3 gemaakt. Het moederbedrijf NEVS zal ervoor zorgen dat dit een elektrisch aangedreven auto wordt. De vernieuwde 9-3 staat op de planning voor begin 2017. In 2018 volgen dan nog maar liefst vier nieuwe modellen, waarvan 3 SUV’s. Op dit moment heten de auto’s de ‘Distinctive Family SUV’ (een duidelijk kleinere SUV), de ‘Urban Adventurer SUV’ (een kleine versie met het uiterlijk van een coupé) en de ‘Sporty Urban SUV’ (een compacte sportieve versie). De SUV’s worden stedelijk en sportief, aldus de makers. We moeten er nog even opwachten, maar we zijn benieuwd.