Zaterdaghulp gezocht Meer informatie >
x
Menu

Saab

Saab is een onderscheidende en veilige auto met een prachtig verleden én een nieuwe toekomst. Saab Automobile AB is in juni 2012 overgenomen door het Zweeds, Chinees en Japans consortium National Electric Vehicle Sweden (NEVS). De pionier op het gebied van turbo techniek gaat zich vanaf nu richten op elektrische aandrijving. Scandinavisch design, veiligheid, luchtvaartverleden en respect voor het milieu zijn altijd de pijlers geweest van het Zweedse Saab en zullen in de toekomst alleen maar meer uitgedragen worden.

NEVS heeft voor de Chinese markt de 9-3 Sedan en Estate modellen met elektrische aandrijving geproduceerd.

NEVS werkt druk aan een compleet nieuwe modellen lijn welke hoogstwaarschijnlijk wereldwijd geleverd gaan worden.Het doel is om over enkele jaren het eerste compleet nieuwe model te tonen.

 

Saab_Auto Schaap_nieuws_productie_2017De nieuwe NEVS – SAAB modellen vanaf 2020

NEVS is opgericht in 2012 en heeft  toen Saab Automobile overgenomen. Het bedrijf is eigendom van NME Holdings Ltd, Tianjin Bin Hai Hi-tech Industrial Development Area (THT), State Research Information Technology Co, Ltd (SRIT) en Century Golden Resources Group. Het hoofdkantoor van NEVS en de belangrijkste onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten zijn gevestigd in Trollhättan, Zweden. De autofabriek van NEVS is gevestigd in Trollhättan, met een tweede fabriek in Tianjin, China.

Sinds 1975 zijn wij officieel Saab-dealer voor Zuidwest- en Midden-Friesland en voor Flevoland. Saab zit dus in onze genen. Voor nieuwe en gebruikte Saab modellen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben altijd een groot aanbod Saab occasions in alle prijsklassen. Saab onderdelen en accessoires worden nu en in de toekomst volop geleverd. Al onze medewerkers zijn Saab-specialisten welke uw Saab snel en vakkundig kunnen repareren en onderhouden.

National Electric Vehicle Sweden AB

Levering Saab onderdelen 100% gewaarborgd door ORIO

De Zweedse staatsonderneming ORIO AB (voorheen Saab Automobile Parts AB) garandeert wereldwijd de beschikbaarheid voor de lange termijn van originele vervangingsonderdelen van Saab.

In een persmededeling laat de opvolger van Saab Automobile Parts AB weten een koopovereenkomst te hebben gesloten met National Electric Vehicle Sweden (NEVS). De deal omvat alle gereedschap die nodig is voor de productie van originele Saab-vervangingsdelen. De acquisitie is volgens Orio-directeur Jonas Tegström “van strategisch belang”, omdat Saab-rijders erop aan kunnen dat ze ook over een periode van vele jaren kunnen rekenen op onderdelen.

Concreet voorziet de overname in circa 12.500 soorten gereedschap en machines voor de vervaardiging van onderdelen van alle bestaande Saab-modellen. Tot voor kort beschikte Orio alleen over gebruikerslicenties.

ORIO AB (Saab Parts)

Neem contact op met uw SAAB dealer

Contactformulier

Al sinds 1975 officieel dealer van Saab en specialist in Volvo
Direct naar
Occasions Saab Volvo